Under hösten 2012 har Swedish Wine Import, en ny svensk vin- och champagneimportör, skrivit kontrakt med den mindre familjegården Vautrain-Paulet i Dizy, Champagne. Nu i december lanserades årgångschampagnen Millésime 2005 på Systembolagets beställningssortiment och fick genast lovord från några av landets främsta vinskribenter.

Swedish Wine Import startade sin importverksamhet i början av sommaren 2012 efter att under flera år ha besökt och lärt känna ett antal vinproducenter runtom i Europa. Det var för fem år sedan de för första gången kom i kontakt med gården Vautrain-Paulet i Dizy, som de nu i somras skrev kontrakt med som enda agent i Sverige. Vautrain-Paulet har kommit till att bli en mindre men framträdande producent i Champagne som har ägts och drivits av samma familj i fem generationer. Sedan tidigare exporteras deras viner till Storbritannien, Tyskland, Italien, Belgien och Nederländerna.

– Det känns väldigt bra att nu komma in på den svenska marknaden eftersom vi alltid strävar efter att finnas representerade i länder som uppskattar kvalité. Då vi är en mindre producent av kvalitetsviner söker vi alltid samarbeten med andra människor som är entusiastiska vinälskare, inte bara marknadsproffs. Familjen Lundberg i Sverige och de agenter vi samarbetar med i andra länder ser vi som våra vänner. Champagne har en magisk kraft att föra människor samman som inte bara uppskattar drycken, utan som även söker kvalité i alla aspekter av livet, säger producenten Arnaud Vautrain.
Millésime 2005 lanserades på Systembolagets beställningssortiment den 1 december, samtidigt som Grande Reserve. Sedan i september finns även champagnerna Blanc de Blancs och Carte Blanche från Vautrain-Paulet att beställa via Systembolaget.

Recensioner:
“Fynd – bästa köp! God utvecklad, pinot noir-dominerad, smak med tydliga inslag av rostat bröd och mogna/bokna äpplen. Utmärkt matchampagne till fisk, gärna panerad vilket kan samspelta fint med vinets lite rostade ton.” – Sune Liljeval Dina Viner, december 2012

Om Millésime 2005
Väl utvecklad elegant smak med en kraftfull framtoning. Här finns inslag av rostat bröd, hasselnöt, torkad aprikos. Champagnen passar utmärkt till mat men även till aperitif. En årgångschampagne från 2005, och en personlig favorit hos vinproducenten själv.

Druvor: 85 % Pinot Noir, 15 % Chardonnay
Volym: 750 ml
Alkoholhalt: 12 %
Artikelnummer: 77810
Pris: 320 kr

För mer information kontakta:
Fredrik Lundberg, fredrik@promatique.se, 0708 774 658

Om Swedish Wine Import
Swedish Wine Import är en nystartad vin- och champagneimportör som drivs av familjen Lundberg. Ambitionen är att hitta nya spännande drycker att importera till Sverige från mindre gårdar runtom i världen. Sedan hösten 2012 har importören ett samarbete med Vautrain-Paulet i Champagne, Frankrike och Sodap på Cypern.

Vautrain-Paulet Millesime 2005 Brut