Swedish Wine Import inleder i april 2013 import av Champagne Rosé Brut från den franska champagneproducenten Vautrain-Paulet. Importören har sedan hösten 2012 samarbetat med den franska producenten från Dizy, Champagne och bland annat importerat den kritikerrosade champagnen Blanc de Blancs, som utnämnts ”Bästa köp!” i DN.

Swedish Wine Import startade sin importverksamhet i början av hösten 2012 och stärker nu ytterligare sitt samarbete med vingården Vautrain-Paulet genom att ta in en femte champagne från deras sortiment.

–      Det känns som ett naturligt steg att fördjupa samarbetet med Arnaud Vautrain på Vautrain-Paulet och börja importera deras roséchampagne. För oss är det viktigt att bygga nära relationer med de producenter vi samarbetar med för att hitta spännande och oväntade nyheter att presentera på den svenska marknaden. Att ta in en frisk rosé precis när våren stundar känns ju givetvis också extra passande, säger Fredrik Lundberg, Swedish Wine Import.

Rosé Brut finns tillgänglig på Systembolagets beställningssortiment från 2 april 2013. Swedish Wine Import planerar under 2013 att presentera ytterligare ett antal nyheter på Systembolaget.

Om Champagne Rosé Brut
Utvecklad fruktigt och frisk karaktär med inslag av jordgubb, hallon, blodapelsin och röda vinbär. Druvorna i denna Champagne kommer enbart från Vautrain-Paulet’s egna Premier Cru odlingar i Dizy, alldeles bredvid Ay och Epernay i Champagne. Vautrain-Paulet’s Rosé baseras på hans Carte Blanche med 10 % tillsatt rött vin från Champagne. Champagne har framställts av samma familj i fem generationer.

Ursprung: Champagne, Frankrike
Druvor: 68 % Pinot Noir, 22 % Chardonnay, 10 % rött vin från champagne
Volym: 750 ml
Alkoholhalt: 12%
Artikel nr: 77885
Pris: 289 kr

För mer information besök www.swedishwineimport.se eller kontakta:
Fredrik Lundberg, fredrik@promatique.se, 0708 774 658

Om Swedish Wine Import
Swedish Wine Import är en nystartad vin- och champagneimportör som drivs av familjen Lundberg. Ambitionen är att hitta nya spännande drycker att importera till Sverige från mindre gårdar runtom i världen. Sedan hösten 2012 har importören ett samarbete med Vautrain-Paulet i Champagne, Frankrike. Fler samarbeten kommer att presenteras under våren 2013.