Om oss

Swedish Wine Import är en nystartad vin- och champagneimportör som drivs av familjen Lundberg. Ambitionen är att hitta nya spännande drycker att importera till Sverige från mindre gårdar runtom i världen. Sedan hösten 2012 har vi haft ett samarbete med Vautrain-Paulet i Champagne, Frankrike och sedan våren 2013 med Domaine du Bois de Saint Jean i Rhônedalen, Frankrike.

Att dricka ett glas vin eller ett glas bubblande champagne ska vara en upplevelse; en resa runt jorden utan att behöva lämna vardagsrummet. Vi förknippar ett riktigt gott glas med njutning, något att unna sig själv eller en upplevelse att dela med vänner. Därför lägger vi stor vikt vid att kvalitetssäkra alla drycker vi importerar till Sverige.

Familjens intresse för viner och champagne startade redan vid ung ålder, och vinresor ner till Frankrike blev ett vanligt semesterinslag. Efter att ha haft dryck som hobby under flera år bestämde vi oss en dag för att ta det ett steg längre, att vara med och bidra till att de bästa vinerna och champagnerna skulle finnas tillgängliga på Systembolaget.

Under sommaren 2012 inleddes vårt första samarbete med champagneproducenten Vautrain Paulet. Mer information om gården hittar ni på champagne-vautrain-paulet.fr. Våren 2013 inledde vi även ett samarbete med den franska vingården Domaine du Bois de Saint Jean i södra Rhônedalen. Besök gårdens hemsida på: domaineduboisdesaintjean.com.

Vautrain-Paulet
vautrain paulet

Domaine du Bois de Saint Jean