Swedish Wine Import börjar importera röda viner från producenten Domaine du Bois de Saint Jean, från södra Rhônedalen, Frankrike. Producenten är flertalet gånger omnämnda med toppbetyg i bland annat Hachette Guide. Två av deras Rhôneviner lanserades på Systembolaget nu i början av april: L’Intrépide från 2010 och La Ballade des Anglès från 2009.

Namnet Domaine du Bois de Saint Jean kommer från namnet på en ort i distriktet Chateauneuf de Gadagne i Rhônedalen. Druvorna till vinerna är handplockade var för sig och växer på vinstockar som är 40 år gamla. Sedan 1650 är det familjen Anglès som driver vingården och har gjort detta i generation efter generation.

– Vi har utvecklat en god relation med familjen Anglès, men ännu viktigare är kanske att deras viner håller väldigt hög kvalité. Att ta steget och börja importera bra rödviner kändes därför naturligt för oss. Det finns så många tillfällen som vi svenskar uppskattar ett riktigt bra rödvin, och viner från Rhônedalen brukar imponera på många, säger Fredrik Lundberg, Swedish Wine Import.

L’Intrépide och Vacqueyras lanserades på Systembolagets beställningssortiment den 2 april.

Om L’Intrépide 2010
Mörkt fruktig och kryddig karaktär med djup mörk toning och Fin balans mellan tanniner, syra och frukt. Smak av viol, plommon och björnbär.

Appellation: Côtes du Rhône
Druvor: 50 % Grenache, 30 % Syrah, 15 % Mourvèdre, 5 % Carignan
Volym: 750 ml
Alkoholhalt: 14,5 %
Artikelnummer: 79298
Pris: 119 kr

Om La Ballade des Anglès 2009
Elegant profil med friska aromer och mineral, med inslag av svarta vinbär, plommon, peppar och örter med fin aromatisk balans. 92 poäng i The Rhone Report, och 89 av Robert Parker.

Appellation: Vacqueyras
Druvor: 60 % Grenache, 40 % Syrah
Volym: 750 ml
Alkohol: 15 %
Artikel: 79299
Pris: 199kr

För mer information kontakta:
Fredrik Lundberg, fredrik@promatique.se, 0708 774 658

Om Swedish Wine Import
Swedish Wine Import är en nystartad vin- och champagneimportör som drivs av familjen Lundberg. Ambitionen är att hitta nya spännande drycker att importera till Sverige från mindre gårdar runtom i världen. Importören samarbetar med Vautrain-Paulet i Champagne, Frankrike och Domaine du Bois de Saint Jean i Rhône, Frankrike.