Swedish Wine Import kan idag berätta att vinet La Ballade des Anglès från producenten Domaine du Bois de Saint Jean nu kvalificerat in på Systembolagets fasta sortiment från beställningssortimentet. Producenten från södra Rhônedalen, är flertalet gånger omnämnda med toppbetyg i bland annat Hachette Guide och Parker.

La Ballade des Anglès betyder familjen Anglès ballad. Sedan 1650 är det familjen Anglès som i generationer drivit vingården i södra Rhônedalen. Druvorna är handplockade var för sig och växer på vinstockar som är 40 år gamla.

–      Vi har fått många lovord från vinskribenter i Sverige och ser med glädje att vinet har varit populärt på beställningssortimentet. Det känns jätteroligt att nu få chansen att ställa La Ballade des Anglès på hyllan på Systembolaget, säger Fredrik Lundberg, Swedish Wine Import.

La Ballade des Anglès finns just nu på fasta sortimentet i Systembolagets premiumbutiker på bland annat Drottninggatan och Nybrogatan i Stockholm samt Gårda i Göteborg från och med idag, den andra september 2013.

Om La Ballade des Anglès 2010
Fruktig och smakrik profil med friska aromer och mineral, med inslag av svarta vinbär, plommon, choklad och örter med fin aromatisk balans. 92 poäng i The Rhone Report, och 89 poäng av Robert Parker.

Appellation: Vacqueyras
Druvor: 60 % Grenache, 40 % Syrah
Årgång: 2010
Volym: 750 ml
Alkohol: 15 %
Artikel: 79299
Pris: 199kr

För mer information besök www.swedishwineimport.se eller kontakta:
Fredrik Lundberg, fredrik@promatique.se, 0708 774 658

Om Swedish Wine Import
Swedish Wine Import är en nystartad vin- och champagneimportör som drivs av familjen Lundberg. Ambitionen är att hitta nya spännande drycker att importera till Sverige från mindre gårdar runtom i världen. Importören samarbetar med Vautrain-Paulet i Champagne, Frankrike och Domaine du Bois de Saint Jean i Rhône, Frankrike.